Recept: Sandwichspread

Ingrediënten

  • 120 g magere kwark
  • 2 el limoensap
  • 1 ui (gesnipperd)
  • ½ komkommer (in blokjes)
  • 2 tomaten (zonder zaadjes in blokjes)
  • ½ winterpeen (in kleine blokjes)
  • ½ rode paprika (in blokjes)
  • 2 augurken (in kleine blokjes)
  • 1 el kappertjes (gehakt)
  • ¼ bosje peterselie (gehakt)
  • zout en peper

Voedingswaarde per portie

  • 34 kcal
  • 3 g eiwit
  • 5 g koolhydraten
  • 3 g suikers
  • 2 g vezels
  • 0 g vet (0 g verzadigd 0 g onverzadigd)

Moeilijkheidsgraad

1 sterren

Bereiding

15 minuten, voor 20 porties

Recept is te vinden in

Gezond eten mei 2012 op bladzijde 91

1 Meng de kwark, het limoensap, de ui, de komkommer, de tomaten, de winterpeen, de paprika, de augurken, de kappertjes en de peterselie door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Je kunt de sandwichspread ca. 4 dagen bewaren in de koelkast.

Geef een reactie